Top Module Empty
powered_by.png, 1 kB
Αρχική Σελίδα arrow Τελευταία νέα arrow Τελευταία arrow Ανακοίνωση απεργίας 26 Νοέμβρη
Ανακοίνωση απεργίας 26 Νοέμβρη PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Νεκτάριος Σαμαρτζής   
23.11.20

Συμμετέχουμε στην απεργία που έχει προκηρύξει το Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Δηλώνουμε ότι οι αγώνες των εργαζομένων και οι διεκδικήσεις του λαού για την προστασία της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων μας δε θα μπουν στο γύψο....

Τώρα είναι η κρίσιμη στιγμή οι εργαζόμενοι, ο λαός μας να μιλήσει. Να μην ανεχτεί άλλο να φιμώνεται η φωνή του. Να βάλει στοπ στη λογική ότι φταίει ο λαός για όλα όσα συμβαίνουν. Τώρα πρέπει να δώσουμε συλλογική, μαζική, μαχητική απάντηση. Η αποφασιστική στάση των συνδικάτων και των εργαζομένων που πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα για τον αγωνιστικό εορτασμό του Πολυτεχνείου στις 17 Νοέμβρη έσπασε στην πράξη τις απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Αντί η κυβέρνηση να πάρει μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων αξιοποιεί την περίοδο της πανδημίας για να περάσει αντεργατικά νομοσχέδια. Θέλει να εφαρμόσει τη 10ωρη δουλειά με την ουσιαστική κατάργηση των υπερωριών, να αλλάξει το συνδικαλιστικό νόμο περιορίζοντας συνδικαλιστικά δικαιώματα και ελευθερίες, να βάλει νέα εμπόδια στην απόφαση και οργάνωση μιας απεργίας, να καταργήσει τις γενικές συνελεύσεις, να εφαρμόσει την ηλεκτρονική ψήφο αντί της ψήφου με φυσική παρουσία, να φακελώσει τους εργαζόμενους ελέγχοντας τα μητρώα του κάθε σωματείου.

Αυτό δεν είναι όμως μόνο Ελληνικό φαινόμενο. Είναι σχεδιασμοί των κυβερνήσεων όλων των χωρών για να ενισχύσουν τους επιχειρηματικούς ομίλους σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής κρίσης διαμορφώνοντας ταυτόχρονα το σκηνικό του «εργασιακού μεσαίωνα» της επόμενης μέρας.  

Παίρνοντας όλα τα μέτρα προστασίας, να μην αφήσουμε να περάσει στους εργαζόμενους ο φόβος, η τρομοκρατία, η απαισιοδοξία, η λογική να λογαριαστούμε μετά. Το μήνυμα της Απεργίας να φτάσει παντού. Σε αυτό τον αγώνα δεν είμαστε μόνοι μας. Στις 25 Νοέμβρη απεργούν οι εργαζόμενοι της Ιταλίας, καθώς επίσης και οι συνάδελφοι μας στη Γαλλία στις 5 Δεκέμβρη οργανώνουν κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια κλπ.

 Και με τη μάσκα έχουμε φωνή και διεκδικούμε:

 

  • Άμεση ενίσχυση του υγειονομικού προσωπικού με μαζικές προσλήψεις γιατρών όλων των ειδικοτήτων, με νοσηλευτικό προσωπικό. Δημιουργία νέων ΜΕΘ
  • Επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και ιδιωτικών εργαστηρίων
  • Προσλήψεις στις αστικές συγκοινωνίες και πύκνωση των δρομολογίων
  • Προσλήψεις καθαριστριών για τα σχολεία. Στις τάξεις να είναι 15 μαθητές. Να δοθούν δωρεάν όλα τα αναγκαία για την τηλεργασία και δωρεάν internet.  
  • Έκτακτο Επίδομα  ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Καμιά απόλυση, καμιά περικοπή εργασιακών δικαιωμάτων.
  • Για όσο διάστημα διαρκούν τα περιοριστικά μέτρα και η απαγόρευση, να υπάρχει απαλλαγή από τις χρεώσεις σε ρεύμα, επικοινωνία, νερό, φυσικό αέριο. Καμία διακοπή σύνδεσης
  • Αναστολή πληρωμών για τους εργαζόμενους προς Δημόσιο, τράπεζες, ΔΕΚΟ, αναστολή πλειστηριασμών και κατασχέσεων. Κούρεμα και διαγραφή χρεών σε εργατικές και λαϊκές οικογένειες.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Λ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Νεκτάριος Σαμαρτζής

Γιώργος Κωνσταντόπουλος

 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2021 www.chorels.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen