Top Module Empty
powered_by.png, 1 kB
Αρχική Σελίδα arrow Τελευταία νέα arrow Τελευταία arrow Ανακοίνωση-Κάλεσμα απεργίας 3ης Δεκέμβρη
Ανακοίνωση-Κάλεσμα απεργίας 3ης Δεκέμβρη PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Νεκτάριος Σαμαρτζής   
27.11.15

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους που άντεξαν....Και καλούμε τους εργαζόμενους να συμμετέχουν δυναμικά στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πέμπτης 3ης Δεκέμβρη....

Αρ. Πρωτ. Σ.Ε.Ε.Λ.Σ. : 702

Αθήνα, 27 Νοέμβρη 2015

 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ- ΚΑΛΕΣΜΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στην ΕΛΣ χαιρετίζει τους συναδέλφους που άντεξαν στις πιέσεις της εργοδοσίας και έκαναν στάση εργασίας την Παρασκευή 20/11 και το Σάββατο 21/11 και που είχαν σαν αποτέλεσμα τη ματαίωση της παράστασης «Capuleti e Montecchi» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έγιναν με αφορμή την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων ενός μήνα,  για την επαναλαμβανόμενη καθυστέρηση πληρωμών τον τελευταίο περίπου χρόνο αλλά και για να καταδείξουμε την επίθεση που δέχεται ο πολιτισμός στην χώρα μας και φυσικά όσοι εργάζονται στο τομέα αυτό.

Η μάχη που δόθηκε ήταν πολύ δύσκολη, γιατί είχαμε να αντιμετωπίσουμε την ίδια την εργοδοσία αλλά και τους μηχανισμούς της, που με τρομοκρατία και ψέματα έσπερνε ψευδαισθήσεις στους εργαζόμενους για την κατάσταση καθυστέρησης των πληρωμών με πρόθεση να διασπάσει το δίκαιο αγώνα μας. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε και διοικήσεις σωματείων μέσα στο θέατρο που είτε δεν ενημέρωναν τα μέλη τους, είτε ολιγωρούσαν θέτοντας σε στάση αναμονής τους εργαζόμενους και προπαγάνδιζαν την ανοχή μιας τέτοιας κατάστασης. Υπήρχαν και κάποιοι που, με την στάση τους, έπαιρναν καθαρά το μέρος της διοίκησης κόντρα στα συμφέροντά τους.

Ήταν μια ευκαιρία να γίνει συζήτηση στους χώρους εργασίας και οι περισσότεροι εργαζόμενοι συνειδητοποίησαν  ότι όλα αυτά δεν οφείλονται στο λάθος ενός υπαλλήλου του Υπουργείου ή στην ανικανότητα και κακή διαχείριση της Διοίκησης, αλλά είναι απόρροια της κυβερνητικής πολιτικής που επιτίθεται στους μισθούς και στις συντάξεις, καταργεί θέσεις εργασίας και φορτώνει με δυσβάσταχτους φόρους τον λαό. Ταυτόχρονα μειώνει και τους προϋπολογισμούς των κρατικών θεάτρων, με αποτέλεσμα τις καθυστερήσεις των πληρωμών και τις συνέπειές τους στους εργαζόμενους.

Αυτό είναι που στην πραγματικότητα προσπαθούν να αποκρύψουν συσκοτίζοντας την κατάσταση με διάφορα τερτίπια και υποσχέσεις.

Συνάδελφοι -ισσες,

Οι τελευταίες κινητοποιήσεις επιβεβαιώνουν την άμεση ανάγκη συσπείρωσης όλων των εργαζομένων της ΕΛΣ σε ένα ενιαίο Σωματείο, αγωνιστικό, μαχητικό για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, αλλά και την ανάγκη συνεχούς συζήτησης αυτών των θεμάτων με όλους τους εργαζόμενους. Ένα σωματείο που βλέπει τον αγώνα των εργαζομένων ενιαία, κόντρα σε κυβερνητικές αυταπάτες.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους – τόσο αυτούς που συμμετείχαν αλλά κι όσους από φόβο, αμφιβολία ή άλλους λόγους δεν πήραν μέρος στις κινητοποιήσεις – να ενώσουμε τον αγώνα μας και να αντιπαλέψουμε τα μέτρα της κυβέρνησης. Να διεκδικήσουμε γενναία χρηματοδότηση του πολιτισμού και των Κρατικών θεάτρων, κόντρα σε κάθε σχεδιασμό παράδοσή τους σε μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, στοχεύοντας έτσι τον πραγματικό αντίπαλο.

Ένα πρώτο βήμα αντίστασης είναι η δυναμική συμμετοχή μας στην απεργία της Πέμπτης 3ης Δεκέμβρη, παίρνοντας μέρος στα απεργιακά συλλαλητήρια.

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Λ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Η Γενική Γραμματέας

Νεκτάριος Σαμαρτζής

Κατερίνα Γερογιάννη

Τελευταία ανανέωση ( 21.12.15 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2019 www.chorels.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen