Top Module Empty
powered_by.png, 1 kB
ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ 1η ΜΑΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Νεκτάριος Σαμαρτζής   
27.04.17

 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ και το ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ

στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Μάη στις 10.00 π.μ.

στη Πλ. Συντάγματος και

στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία που θα ακολουθήσει.

Προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στη Πλ. Κάνιγγος.

 

 
 

 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η – Κ Α Λ Ε Σ Μ Α  

 

Γ Ι Α   Τ Η Ν   Α Π Ε Ρ Γ Ι Α   Τ Η Σ   1ης   Μ Α Η

"Για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά".

 

Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση ετοιμάζει το κλείσιμο μιας νέας συμφωνίας με τους εταίρους της. Στο κομμάτι που αφορά το ποιοι θα πληρώσουν το τίμημα και αυτής της συμφωνίας έχουν καταλήξει. Αυτό σημαίνει ότι έρχονται νέα μέτρα για εργαζόμενους, συνταξιούχους, μικρούς και μεσαίους ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Η κυβέρνηση διαπραγματεύεται όχι για να μην επιβαρύνει αυτά τα κοινωνικά στρώματα, αλλά για το ποιος θα επωφεληθεί από τα κέρδη της ανάπτυξης. Στήνουν μια ψευτοαντιπαράθεση, με τη Ν.Δ. και τα άλλα κόμματα που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο, για το ποιος μπορεί να φέρει μεγαλύτερα κέρδη για τους Ελληνικούς επιχειρηματικούς ομίλους. Στόχο έχουν να οδηγήσουν, εμάς που θα δημιουργήσουμε με τη δουλειά μας και τις θυσίες μας τα κέρδη τους, σε αποδοχή των νέων θυσιών σαν μόνη μας διέξοδο.

 

Οι συγκρούσεις τους δε γίνονται για τα δικά μας συμφέροντα

 

Η αντιπαράθεση που ανοίγει η κυβέρνηση με τους εταίρους της βάζει τη χώρα μας σε μια μεγάλη σύγκρουση με διεθνή χαρακτήρα. Μας εμπλέκει βαθύτερα στις αντιθέσεις των μεγάλων δυνάμεων για το ποιοι επιχειρηματικοί όμιλοι θα κερδίσουν από την κρίση. Δηλαδή αν θα πληρώσει η Γερμανία την κρίση στην Ε.Ε., ή αν θα επωφεληθούν οι χώρες του Νότου και η Γαλλία. Ενεργό ρόλο σ’ αυτή την αντιπαράθεση παίρνουν οι Η.Π.Α. που προσπαθούν να επωφεληθούν από τις αντιθέσεις στην Ευρωζώνη με αφορμή και το Ελληνικό ζήτημα επιδιώκουν το χτύπημα της Γερμανίας.

 

Όλες αυτές οι αντιθέσεις δε σταματούν σε έντονες συζητήσεις πίσω από κλειστές πόρτες διάφορων Συνόδων Κορυφής. Εκδηλώνονται και με το φούντωμα των πολεμικών συγκρούσεων αρκετά κοντά και στη χώρα μας. Η πολεμική ανάφλεξη στη Συρία, στην Ουκρανία, αλλά και το πολεμικό κλίμα στη Βόρεια Αφρική και στη Χερσόνησο της Κορέας δεν δείχνουν τάση αποκλιμάκωσης αλλά το αντίθετο. Η αύξηση των πολεμικών προετοιμασιών σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη συνδυάζεται με την ανάπτυξη του εθνικισμού. Χαρακτηριστική είναι η άνοδος του Ντ. Τραμπ στις Η.Π.Α. και η πορεία της Λεπέν στη Γαλλία. Στοιχείο όλης αυτής της εξέλιξης αποτελούν οι εθνικιστικές – φασιστικές κυβερνήσεις σε χώρες της κεντρικής Ευρώπης, ιδιαίτερα στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες που στις ηγεσίες τους έχουν υποστηρικτές του ναζισμού.

 

Στη γειτονιά μας η αντιπαράθεση με την αστική τάξη της Τουρκίας αποκτά επικίνδυνα χαρακτηριστικά. Η προκλητικότητα του Ερντογάν δεν είναι κάτι που σχετίζεται με τις ιδιομορφίες του, και τις προσωπικές του επιδιώξεις. Έχει σχέση με το τεράστιο παιχνίδι των ενεργειακών κόμβων και των ενεργειακών κοιτασμάτων στο Αιγαίο και την Κύπρο. Η εμπλοκή των ενεργειακών ομίλων της Τουρκίας στο μοίρασμα αυτής της λείας, είναι υπόθεση κρίσιμη για το σύνολο της αστικής τάξης της.

 


 

 

Η αστική τάξη της χώρας μας έχει μεγάλη ευθύνη γιατί μας εμπλέκει βαθύτερα σ’ αυτούς τους ανταγωνισμούς για τα δικά της συμφέροντα. Χαρακτηριστικό είναι ότι σε μια τόσο κρίσιμη για την οικονομία μας περίοδο είμαστε μία από τις 5 χώρες που ανήκουν στο ΝΑΤΟ και δίνει για εξοπλισμούς το 2% του Α.Ε.Π. της.

 

Συγχρόνως η κυβέρνηση αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας (δεν είναι τυχαίο ότι από κει ξεκίνησε η πυραυλική επίθεση των Η.Π.Α. στη Συρία) και συμμετέχει ενεργά σε πολεμικές επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε ξένες χώρες.

 

Αυτά συμβαίνουν λίγες μέρες πριν την Πρωτομαγιά. Μια επέτειος που αποτελεί την επιθεώρηση των δυνάμεων της εργατικής τάξης σε όλο τον κόσμο. Το 2017 η Πρωτομαγιά χαρακτηρίζεται από τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή επανάσταση, αλλά και από το μεγάλωμα της σκιάς του πολέμου πάνω από τον πλανήτη μας.

 

Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού

 

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους, στους συνταξιούχους, στους αυτοαπασχολούμενους και όλους αυτούς που πληρώνουν τη καπιταλιστική κρίση.

 

131 χρόνια μετά την Πρωτομαγιά του Σικάγο, μετά από 2 Παγκόσμιους πολέμους, μετά από 8 χρόνια κρίσης και μεγάλων θυσιών, η συμμετοχή στην Απεργία της Πρωτομαγιάς πρέπει να δυναμώσει τους αγώνες μας. Μαζί με τους εργαζόμενους όλων των χωρών να παλέψουμε για ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, πολέμους, προσφυγιά.

 

Μπροστά στο ενδεχόμενο πολεμικής ανάφλεξης στην περιοχή μας, ορθώνουμε από τώρα τείχος προστασίας των εργαζομένων των χωρών μας, των λαών μας, σε κοινή δράση και αλληλεγγύη μεταξύ τους και με τις συνδικαλιστικές μας οργανώσεις στη πρώτη γραμμή αυτής της πάλης.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ

στο απεργιακό συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την 1η Μάη στις 10.00 π.μ.

στη Πλ. Συντάγματος και

στην πορεία στην Αμερικάνικη Πρεσβεία που θα ακολουθήσει.

Προσυγκέντρωση στις 9.30 π.μ. στη Πλ. Κάνιγγος.

 

 

 

 

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ    

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΗΘΟΠΟΙΩΝ  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΛΥΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ

                            

Τελευταία ανανέωση ( 12.05.17 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2019 www.chorels.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen