Top Module Empty
powered_by.png, 1 kB
Αρχική Σελίδα arrow Τελευταία νέα arrow Τελευταία arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Νεκτάριος Σαμαρτζής   
25.04.18

Καλούμε τους συναδέλφους με το σύνθημα :

«Ενάντια στην Εκμετάλλευση και τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών!»

στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Τρίτη 1η Μάη στις 10.00. (Προσυγκέντρωση 9:30 στην Ομόνοια)  

Όλη η ανακοίνωση .... 

Αρ. Πρωτ. Σ.Ε.Ε.Λ.Σ: 792

Αθήνα 25 Απριλίου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ

Για την Πρωτομαγιά

Η 1η Μάη είναι Απεργία, ήμερα της παγκόσμιας εργατικής τάξης, επιθεώρησης των δυνάμεών μας και εφαλτήριο νέων αγώνων. Τιμάμε όλους όσους έδωσαν την ζωή τους, για να έχουμε δικαιώματα στη δουλειά και στη ζωή, με μισθούς που να ικανοποιούν τις ανάγκες μας, σταθερό ημερήσιο χρόνο εργασίας, ελεύθερο χρόνο, κοινωνική ασφάλιση, για να ζήσουμε σε ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, σε ένα κόσμο χωρίς πολέμους, προσφυγιά. 

Είναι μια ημέρα που χρειάζεται να πούμε ένα βροντερό ΟΧΙ στην «δίκαιη ανάπτυξη» που προπαγανδίζουν καθημερινά τα επιτελεία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και λέμε ΟΧΙ  γιατί:

  • η ανάπτυξή τους είναι ενάντια στα συμφέροντά μας.
  • προϋποθέτει συνεχή «ματωμένα» πλεονάσματα για να εξασφαλιστούν τα κέρδη των λίγων
  • απαιτεί το βάθεμα του κτυπήματος των δικαιωμάτων μας, εργασιακών και ασφαλιστικών. Απαιτεί εργαζόμενους χωρίς συγκροτημένα δικαιώματα, συμβιβασμένους με τα λίγα, που δε θα τολμούν να ζητούν την κάλυψη των αναγκών τους.   

Η πρώτη Μάη να αποτελέσει εφαλτήριο για νέους αγώνες, νέες κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης με αυξήσεις στους μισθούς, για επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, για δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Με βάση την εποχή και τις ανάγκες μας.

Συνάδελφοι,

Οι εξελίξεις των τελευταίων ημερών, δείχνουν πως η πολιτική που μας στέρησε κάθε δικαίωμα τα τελευταία χρόνια, με αφορμή την κρίση, είναι ίδια με εκείνη που παραχωρεί έδαφος στο ΝΑΤΟ, που μετατρέπει τη χώρα μας σε ορμητήριο για τις νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ μας μπλέκει όλο και πιο πολύ στο κουβάρι των διεθνών ανταγωνισμών. Έχει τεράστιες ευθύνες, αφού αποδείχτηκε το μεγαλύτερο «πλυντήριο» του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού!  Όχι μόνο διατηρεί και αναβαθμίζει τη βάση της Σούδας, αλλά μέσα σε μόλις δύο χρόνια γέμισε την Ελλάδα αμερικάνικες νατοϊκές βάσεις, στην Αλεξανδρούπολη, στον Άραξο, την Ανδραβίδα, το Άκτιο, στην Λάρισα, στην Σύρο! Δε διστάζουν να μπλέξουν το λαό μας σε επικίνδυνους πολεμικούς σχεδιασμούς για τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών. 

Οι πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Τουρκία και στα νησιά του Αιγαίου προσπαθούν να βρουν διέξοδο στην Ευρώπη.  Το κράτος-δολοφόνος, το Ισραήλ, συνεχίζει την σφαγή αμάχων. Η Τουρκία μπήκε στο Αφρίν και απειλεί το Αιγαίο, ενώ η ελληνική κυβέρνηση καλλιεργεί τον εφησυχασμό στην Ελληνική κοινωνία.

Απαιτείται επαγρύπνηση. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους γειτονικούς λαούς σε Τουρκία και Βαλκάνια. Την ίδια ώρα μαίνεται για 7ο χρόνο ο πόλεμος στην Συρία, όπου οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις πολεμούν για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών με τον λαό της Συρίας να βρίσκεται στην δίνη της βαρβαρότητας. Μάλιστα η κατάσταση, μετά την επίθεση που πραγματοποιήθηκε πριν δύο εβδομάδες, από τις Η.Π.Α. τη Γαλλία και τους Βρετανούς στη Συρία, οξύνεται ακόμα περισσότερο και δημιουργεί αυξημένους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής, για τους εργαζόμενους της χώρας μας

Σε αυτές τις συνθήκες η εργατική τάξη της χώρας μας, η παγκόσμια εργατική τάξη τιμά την 1η του Μάη σηκώνοντας τείχος αντίστασης στον ιμπεριαλιστικό πόλεμοκύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες και μετανάστες. Απομονώνουμε τους εθνικιστές φασίστες σε κάθε χώρα.

Η μεγαλύτερη τιμή στους αγώνες, στις θυσίες όσων έπεσαν στην ανειρήνευτη πάλη των τάξεων για δικαιώματα, για κοινωνική απελευθέρωση, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, είναι η συνέχιση του ταξικού αγώνα, στον ίδιο χαραγμένο δρόμο για την τελική νίκη των λαών.

Βγαίνουμε στην αντεπίθεση:

  • Απαιτούμε εδώ και τώρα την απεμπλοκή της ελληνικής κυβέρνησης από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και επεμβάσεις του ΝΑΤΟ. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και Ε.Ε. Καμία αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα κατοχυρώνουν!
  • Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου. Να γυρίσουν τώρα πίσω ελληνικά πλοία, αεροπλάνα, στρατιωτικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Απαιτούμε να φύγει τώρα το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, καμία δαπάνη για νατοϊκούς εξοπλισμούς. Τα χρήματα να πάνε για αμυντικές δαπάνες, για τις ανάγκες της παιδείας και της υγείας.
  • Απομονώνουμε τον εθνικισμό και τους εγκληματίες δολοφόνους ναζιστές της Χρυσής Αυγής από κάθε χώρο εργασίας, από κάθε γειτονιά.
  • Απαιτούμε επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση με αυξήσεις στους μισθούς και επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού
  • Μονιμοποίηση των συμβασιούχων. Προσλήψεις με σταθερές σχέσεις εργασίας που να καλύπτουν τις διευρυμένες ανάγκες του θεάτρου.

 

Καλούμε τους συναδέλφους με το σύνθημα :

«Ενάντια στην Εκμετάλλευση και τον Ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Για την τελική νίκη των λαών!»

στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα την Τρίτη 1η Μάη στις 10.00.

(Προσυγκέντρωση 9:30 στην Ομόνοια)

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Λ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Νεκτάριος Σαμαρτζής

Τάσσος Δημέγγελης

Τελευταία ανανέωση ( 25.04.18 )
 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2019 www.chorels.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen