Top Module Empty
powered_by.png, 1 kB
Αρχική Σελίδα arrow Τελευταία νέα arrow Τελευταία arrow ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ 30 ΜΑΗ PDF Εκτύπωση E-mail
Γράφει ο/η Νεκτάριος Σαμαρτζής   
22.05.18

Όλοι στην απεργία στις 30 Μάη και στο απεργιακό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

Συνάδελφοι, Τη "δίκαιη ανάπτυξη" που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ ..... 

Συνάδελφοι,

Τη "δίκαιη ανάπτυξη" που από κοινού κυβέρνηση, κόμματα του μνημονίου, οι ηγεσίες των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, επιμελητήρια μαζί με τον ΣΕΒ, τους τραπεζίτες προπαγανδίζουν, τη νιώθουμε καθημερινά στο πετσί μας!

Όλοι τους παλεύουν να θεωρήσουμε δεδομένο ότι αν συνεχίσουν οι εργαζόμενοι να βάζουν πλάτη, αποδεχόμενοι να αγωνίζονται για τους στόχους των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων κι εγκαταλείποντας και τα τελευταία δικαιώματα που έχουν απομείνει στην περίοδο της κρίσης, τότε μόνο θα βελτιωθεί η κατάσταση.

Κανένας μας δεν πρέπει να παρασυρθεί από τα λόγια της κυβέρνησης περί "μεταμνημονιακής" εποχής και «καθαρής εξόδου» αφού είναι σίγουρο ότι η αντιλαϊκή επίθεση θα συνεχιστεί με βάση τα μνημόνια επιτήρησης της ΕΕ. Είναι αποφασισμένοι να προστατέψουν τα κέρδη με νομιμοποίηση της εργασιακής ζούγκλας στους χώρους δουλειάς  με μισθούς πείνας. Η “ανάπτυξή” τους θα στηθεί στα συντρίμμια της ζωής και των δικαιωμάτων μας.

Η επιστροφή στην ομαλότητα, όπως λένε, δε σημαίνει ανάκτηση των απωλειών, κατάργηση των αντεργατικών - αντιασφαλιστικών νόμων που κατέκλυσαν τα τελευταία χρόνια τη ζωή μας. Δε σημαίνει επιστροφή των μισθών, ανάκτηση όλων των εργατικών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που διαλύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια. Δε θα σταματήσει η καθυστέρηση των δεδουλευμένων, οι απλήρωτες υπερωρίες, η εργοδοτική τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, τα εργατικά ατυχήματα, η ανεργία και τα κακοπληρωμένα ολιγόμηνα προγράμματα εργασίας, η μαύρη-ανασφάλιστη εργασία, η συνεχιζόμενη φορολογική λαίλαπα και το χαράτσωμα όλων μας, το πετσόκομμα των συντάξεων και των κοινωνικών επιδομάτων, οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί σε εργαζόμενους και μικρούς αυτοαπασχολούμενους, το κυνήγι της εργατικής - λαϊκής κατοικίας.

Όλα αυτά που χάθηκαν στα χρόνια της κρίσης θα μπορέσουμε να τα ανακτήσουμε μόνο με συνεχή ταξικό αγώνα, με οργάνωση στα σωματεία, με κοινή δράση και συμμαχία με τα φτωχά λαϊκά στρώματα, χωρίς να έχουμε αυταπάτες για λύσεις από κάθε είδους «σωτήρες». Τίποτα δε μας χαρίστηκε, όλα με σκληρούς αγώνες και θυσίες κατακτήθηκαν. Μόνο ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός έχει τη δύναμη να τα ξαναεπιβάλει σε κράτος και εργοδοσία.

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Καλούμε  τους συναδέλφους να απεργήσουμε τη Τετάρτη 30 Μάη παραμερίζοντας τις συνδικαλιστικές ηγεσίες του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-ΠΟΘΑ  που παλεύουν για την «ανάπτυξη» των αφεντικών κι όχι για τα συμφέροντα των εργαζομένων. Καλούμε τους συναδέλφους να ενώσουμε τις φωνές μας με το οργανωμένο ταξικό συνδικαλιστικό μέτωπο σωματείων και ομοσπονδιών, το Π.Α.ΜΕ και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί:

  • Κατάργηση όλων των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων

  • Υπογραφή επιχειρησιακής Συλλογικής σύμβασης, που να καλύπτει τις σύγχρονες ανάγκες μας με αυξήσεις στους μισθούς.

  • Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων που είναι υπό καθεστώς ομηρίας

  • Προσλήψεις εργαζομένων για κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών του θεάτρου, με μόνιμες σχέσεις εργασίας κι όχι μέσω εταιρειών κι εργολαβικών

  • Προσλήψεις χορωδών για τις έκτακτες ανάγκες με συμβάσεις εργασίας

  • Επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης των πνευστών, χορευτών, ηθοποιών μελοδράματος

  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, των χαρατσιών, της φοροληστείας

  • Να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Όλοι στην απεργία στις 30 Μάη και στο απεργιακό συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ στην Ομόνοια στις 10.30 π.μ.

(Προσυγκέντρωση Πλ. Κάνιγγος 10.00 π.μ)

Για το Δ.Σ. του Σ.Ε.Ε.Λ.Σ.

Ο Πρόεδρος

Ο Γενικός Γραμματέας

Νεκτάριος Σαμαρτζής

Τάσσος Δημέγγελης

 
< Προηγ.   Επόμ. >
© 2019 www.chorels.gr
Joomla! is Free Software released under the GNU/GPL License.
H ελληνική διανομή είναι μια προσφορά της onScreen